Czego będziecie potrzebować:

  • mała kapusta pekińska
  • 4 pomidory
  • duża cebula
  • puszka tuńczyka w dużych kawałkach (w sosie własnym)
  • 20 dag sera żółtego
  • 8 łyżek majonezu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę kroimy, lekko solimy i układamy na dnie przeźroczystej miski.
  2. Pomidory kroimy w średnią kostkę i układamy warstwę na kapuście; solimy i pieprzymy.
  3. Cebulę drobno kroimy i ukłądamy kolejną warstwę.
  4. Tuńczyk odsączamy i posypujemy po cebuli.
  5. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach i posypujemy nim tuńczyk.
  6. Na górę robimy sos: mieszamy majonez, ketchup, musztardę oraz sok z cytryny i polewamy sałatkę.

 

Oto efekt:

 

Smacznego